Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
21.02.2018

Vybrat si dobrou půjčku není žádné velké umění, držte se prostě pár jednoduchých zásad

Když si chcete půjčit peníze, máte v dnešní době skutečně pestré možnosti. Jen a jen na vás je ovšem výběr poskytovatele, který se může někdy i prodražit. Je proto zapotřebí volit s rozmyslem a raději dvakrát měřit než jednou řezat. Nejde o nic složitého, nemusíte mít doktorát z ekonomie, abyste poznali nejideálnější půjčku na trhu…


Řeč čísel prozradí zdaleka nejvíce, rozhodně ale dopřejte slechu i dalším faktorům


Pokud chcete najít opravdu dobrou půjčku, prvotní indicií budou čísla, která se vám zalíbí. Nízké úroky jsou samozřejmě určitá jistota, že by vše mělo dopadnout dobře. Podívejte se ale raději ještě pro jistotu na RPSN (roční procentní sazbu nákladů), protože tato číselná hodnota by celou situaci mohla přeci jen trochu zamotat. Jistě, rychlá půjčka je rychlá půjčka, ale při výběru byste rozhodně spěchat neměli! Je tu ještě několik důležitých kritérií pro výběr, například…


  • Je poskytovatel půjčky dostatečně proslulý? Znají jej alespoň podle jména i vaši známí? Dá se říci, že jde o firmu, se kterou lze do budoucna počítat? Není to jen pochybný nováček?
  • Jaké dostanete doplňkové služby? Tedy jinak řečeno, pojištění schopnosti splácet je k dispozici? A co možnost změny výše splátek nebo jejich dočasný odklad při finanční nouzi?
  • Je půjčka skutečně bezúčelová? Pokud se na vás chce až příliš mnoho osobních údajů nebo osobní schůzka, máte právo odmítnout a podívat se jinde. Online sjednání je samozřejmostí!


Žádost o půjčku online skutečně není nic složitého, za pár minut bude hotovo, stačí jen ofotit několik dokumentů a mít v ruce občanský průkaz s mobilním telefonem. Vyjednávání o půjčce by mělo být co nejkratší, minimum administrativy rozhodně přivítá každý žadatel. Než si dopijete kávu, bude vše vyřízeno, o to nemusíte mít vůbec strach. Ovšem, o to více času byste měli věnovat výběru odpovídající nabídky. Nedejte na reklamní hesla a slogany, raději si zjistěte více informací o poskytovateli, porovnejte úrokové sazby a RPSN, rozhodněte se maximálně racionálně!


Bez čekání, naopak – všechno bude vyřízeno z pohodlí domova, stačí jen tablet nebo mobil


Nemusíte být neustále na telefonu, hovor s operátorem není vůbec nutný. Naopak, bude to ještě jednodušší, protože veškerá komunikace proběhne elektronicky. Nemusíte zamykat dveře a odcházet do mrazivého odpoledne, osobní schůzka s makléřem nebankovní společnosti je dnes už také skutečnou raritou. Zapněte spíše internetový prohlížeč, na posuvníku si nastavte, kolik peněz potřebujete a na jak dlouho by to mělo být. Svoboda volby je zde maximální, poskytneme vám už tisíc korun, ale klidně i patnáct tisícovek. Potřebujete pět, sedm, devět tisíc? Žádný problém, jen nám to dejte vědět…


Auto nechte v garáži, cestu na kamennou pobočku si klidně můžete ušetřit


Sedněte k počítači, vezměte si k ruce tablet nebo vše vyřiďte jednoduše přes mobilní telefon. Stačí jen vyplnit krátký kontaktní formulář, ofotit občanský průkaz a tři poslední měsíční výpisy z účtu. Proč tolik dokumentů? Jednoduše, musí se zcela ověřit vaše totožnost a také je zapotřebí, abyste prokázali trvalý příjem. Dle zákona, žádost o půjčku online se bez něj totiž vůbec neobejde. A nakonec, chráníme tím potenciální problémové klienty před dluhovou pastí, která není příjemná ani pro dlužníka, ale ani pro věřitele. Nezáleží na tom, jak se živíte – můžete být nakonec i penzistou, důležité je, aby bylo reálně možné budoucí dluh splatit. Teprve tehdy vám poskytneme úvěr s klidným svědomím.


Nezáleží na tom, jestli peníze půjdou na složenky nebo třeba na novou ledničku


Výhodou je, že nebankovní společnost vlastně vůbec nezajímá, na co si půjčujete. Bezúčelový charakter úvěru je jasně daný, bude tu nakonec i v budoucnu. Pokud byste se setkali s otázkami na toto téma, je to známka nedůvěry – a můžete se obrátit kamkoliv kdykoliv jinam, nakonec trh je maximálně svobodný, že? Nemusíte se proto upisovat někomu, kdo vás zpovídá, a přitom vlastně vůbec nemusí. Komu by to bylo příjemné? Rychlá půjčka je přeci o několika minutách a poté putují peníze na váš účet, jak snadné!

Jde jen o skutečné minimum informací, které musíte poskytnout. Pravda, v posledních měsících a letech došlo k jisté úpravě zákonů a každý žadatel musí alespoň rámcově doložit své příjmy, což je ale formalita. Znamená to zhruba tolik, že půjčit si nemůže dlouhodobě nezaměstnaný, který by ani neměl z čeho splácet. Náš kodex hovoří jasně, maminkám na mateřské jednoduše nepůjčíme také.




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%