Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
09.05.2018

Čtyři chyby při registraci půjčky online

Jak nejčastěji chybujeme, když si chceme sjednat menší půjčku online?

Život není jen o úspěších, ale také o chybách. Ty děláme dnes a denně, tu menší, tu zase větší. Některých bychom se ale měli vyvarovat, protože jsou vlastně docela zbytečné. Týkají se například světa nebankovních půjček, který vypadá na první pohled jednoduše, ale musíte do něj zároveň vkročit dobře připravení. V opačném případě můžete přijít rychle do problémů…


Zaměřme se na nejčastější chyby, které dělá část zájemců o nebankovní půjčky


Chyba číslo jedna? Online půjčka je tu od toho, abyste si půjčili sami na svůj vlastní účet. Nemůžete přece žádat někoho jiného, aby touto formou řešil vaše dluhy. Může to být konec přátelství, ale také vážná roztržka v partnerském vztahu. Když se nebude dařit včas splácet, což se může docela dobře stát, budete mít s tím, kdo si na vaše přání půjčil, velké potíže. Na penězích skončil nejeden mezilidský vztah, proto na vás apelujeme – vyřešte si vše raději sami. V rámci rodinného kruhu se můžete dohodnout, že o půjčku požádá manželka, protože výdaje jsou na lyžařský kurz dětí a budete splácet společně. V jiných případech to ale zdaleka tak růžové nebude, jednejte na vlastní pěst!


V žádosti není vše uvedeno přesně, nebyly nahrány odpovídající dokumenty

Je pravda, že žádost je vlastně jednoduchá, vyplníte ji už během pár minut. Musíte si ale dát dobrý pozor na to, aby neobsahovala žádné chyby. Některé z nich by vás totiž mohly zbytečně diskvalifikovat. Důležité je například ofotit správně občanský průkaz, doložit v PDF formátu výpis z účtu za poslední tři měsíce, ale také uvést správně adresu trvalého bydliště – bez překlepů, musí zde sedět všechna čísla. Jedině tak může být totožnost ověřena a půjčka schválena, v opačném případě budete muset zcela zbytečně požádat o úvěr znovu. A to stojí čas, jak známo – čas jsou přeci peníze! Jistě, jde jen o několik málo kolonek, ale všechna data musí být přesná…


Pečlivě si pročtěte smlouvu, čím kratší bude, tím rozhodně lépe pro vás

Je smlouva až příliš obsáhlá a zabírá několik dlouhých stran, jsou v ní nejednoznačné formulace, necítíte se dobře, když ji čtete? Pak je určitě něco špatně a neměli byste na dohodu přistupovat, pokud si vše pořádně nerozmyslíte! Příliš dlouhé věty, co nedávají smysl, ale také skryté právní kličky, s nimiž mohou nastat v budoucnu vážné problémy. Žádný vzor smlouvy neexistuje, každá nebankovní společnost půjčující peníze si podobné věci sestavuje sama. Naštěstí, většina se snaží, aby se veškerá dokumentace vešla na jediný arch papíru a klienti neměli zbytečné problémy navíc. Srozumitelnost, jednoduchost, to je nejdůležitější u každé nabídky nebankovního mikroúvěru!


V neposlední řadě, vše si předem propočítejte, po měsíci bude pozdě na nějaké změny

Když si berete půjčku, je to v každém případě velká zodpovědnost – ať už jde o pětitisícovku nebo spotřebitelský úvěr za sto tisíc. Samozřejmě, méně objemný úvěr nás svádí k jisté lehkomyslnosti, tím bychom se ale vůbec neměli nechat zlákat. Jednou si bereme půjčku a důsledky nesplácení jsou vždy stejné, při dlouhodobé nekomunikaci s věřitelem nastává problém zvaný exekuce. Online půjčka by měla být racionální, sloužit pro pořízení věcí nebo služeb, které nezbytně potřebujete, jako jsou například…


  • Automobil. Nevadí, jestli bude ojetý nebo jeho cena dosáhne maximálně několika málo desítek tisíc. Vždyť na cesty do práce nebo občasné nákupy dokonale postačuje.
  • Elektronika všeho druhu. Bez mobilu nebo počítače se dnes těžko vyřizuje nejen soukromá korespondence, tyhle zdánlivé maličkosti nám usnadňují každodenní existenci.
  • Školné vašich dětí. Aneb investujte do vzdělání a každá koruna se vám v budoucnu skvěle zúročí. Prestižní obory prostě něco stojí, ale životní úroveň potomků bude pak výrazně lepší!


Naproti tomu žádost o půjčku na dovolenou v zahraničí není příliš racionální volba, raději si vše ještě jednou rozmyslete. Nebude lepší trávit dovolenou v tuzemsku, když nemáte dostatek peněz nazbyt? Rekreaci byste pak spláceli ještě třeba dalšího půl roku, což je celkem zbytečné. Stejně tak nebezpečné je, když se rozhodnete takzvaně vytloukat klín klínem – tedy uhradit půjčkou jiný dluh z minulosti. K tomu slouží speciální produkt, který se nazývá konsolidace půjček. Teprve díky němu poznáte, jak by se dalo ušetřit. Vzít si půjčku a zaplatit s ní nějaký dřívější dluh na vlastní pěst se nevyplácí, naopak, budete tu rázem mít podobný problém, řešení vlastně jen o něco málo oddálíte…




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%