Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
21.03.2018

Pravidelný příjem

Co se ještě může uznat jako pravidelný příjem a kde bychom hledali onu pomyslnou hranici?

Zákon o spotřebitelském úvěru, který platí už bezmála rok a půl, stanovuje další podmínku schválení půjčky v doložení pravidelného příjmu. Co to ale vlastně znamená, co si pod takovým termínem přesně představovat? A můžeme za pravidelný příjem považovat i některé sociální dávky? Záleží na tom, jestli pracujeme v kanceláři a vyděláváme třicet tisíc korun čistého měsíčně, nebo si v továrně za městem přijdeme na polovinu?


Příjem ze zaměstnání je v každém případě zcela v pořádku


Předně bychom měli říci, že vlastně ani nesejde na tom, kde pracujete. Jako doklad o příjmu postačí nejčastěji například výpis z účtu za poslední čtvrtletí a fakt, jestli žijete z minimální mzdy nebo dosáhnete na celostátní průměr, už nehraje takovou roli. Alespoň to platí v nebankovním sektoru, protože jak známo, banky bývají podstatně přísnější a na jimi stanovené limity určitě nedosáhne každý zaměstnanec. V některých případech bude nutné vystavit doklad o výši příjmů ze strany zaměstnavatele, takový požadavek se ale nejčastěji řeší právě v bankovním sektoru, kde jsou nároky nepoměrně vyšší.


A jaká je situace třeba u živnostníků?

Zatímco pracovní smlouva na dobu neurčitou projde sítem v nebankovním sektoru prakticky u všech poskytovatelů, smlouva na dobu určitou už může způsobit jisté komplikace. Například u podnikatelů je situace ještě poněkud složitější, protože tito žadatelé musí doložit daňové přiznání za poslední roční období. Neznamená to však, že nemusí doložit výpisy z bankovního konta jako každý jiný žadatel, jde zkrátka jen o jeden dokument navíc. Banky samozřejmě budou přísnější i zde, jedním dechem je ale třeba dodat, že účelová půjčka na rozjezd podnikání nebo nákup nového vybavení do dílny se tu dá pořídit poměrně výhodně.


Bezúčelová půjčka je samozřejmostí nebankovních poskytovatelů

Půjčka do výplaty? Ale jistě, to není vůbec žádný problém. Vše se vyřeší opravdu rychle, nikdo nebude muset na nic dlouho čekat, mluvíme o časových úsecích v řádu minut. A jaké jsou další atraktivní výhody podobné půjčky?


  • Bezpečnost. Na serverech, které používají nebankovní společnosti, jsou data v bezpečí.
  • Jednoduchost. Nepotřebujete shánět ručitele nebo třeba dávat nemovitost do zástavy.
  • Srozumitelnost. O všech náležitostech půjčky budete informováni v pár bodech, je to snadné.
  • Transparentnost. Když se něco jednou dohodne, tak to také beze zbytku platí, co dodat?


Malá půjčka na cokoliv je tak připravena, aby vám pomohla, kdykoliv to jen potřebujete. Pojďme však ale pokračovat ve výčtu toho, co všechno lze považovat za pravidelný příjem. Začněme tentokrát třeba u peněžité podpory v mateřství od státu, zkráceně mateřské. Jaká pravidla jsou nastavena právě zde?


U mateřské posuzujeme osobní situaci žadatelky

Když požádá o mikroúvěr žena, která má jako jediný příjem právě mateřskou, je třeba obezřetnosti, proto každý případ posuzujeme zcela individuálně. Pokud jde o domácnost samoživitelky, která nemůže reálně půjčku splatit, nebude žádost schválena. Když má ale partner dostatečný příjem, půjčce a jejímu schválení rozhodně nic nebrání.


Ve většině případů se dočkají i penzisté

Za pravidelný příjem lze v určitých případech považovat i některé sociální dávky, jako je třeba podpora v nezaměstnanosti. Schválení půjčky se často dočkají i důchodci, meritem věci je zde samozřejmě aktuální výše jejich penze. Invalidní nebo vdovský důchod postačovat zřejmě nebude, ale klasický starobní už na tom bude při komplexním posuzování žádosti už mnohem lépe. Většinou mají penzisté naději získat pouze menší půjčku, dlouhodobý spotřebitelský úvěr je pro poskytovatele velkým rizikem, a to nejen kvůli příjmu, ale i z důvodu vyššího věku žadatele.




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST


 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%