Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
07.12.2021

Proč není vhodná hotovostní půjčka

V dnešní době stále existuje možnost různých půjček. Bezhotovostní forma ale jednoduše hraje prim.

Krátkodobý úvěr, to je dnes hodně skloňované téma napříč celou společností. Jsou i různé varianty, začít můžete už na tisícovce a je pravda, že horní hranice je poměrně vysoko. Vyberete si proto přesně podle svého gusta, záleží také na okolnostech. Proč si vlastně chcete půjčit? Důvody nikdo zjišťovat nebude, takže nečekejte žádné zvědavé otázky. Kromě toho, že se na trhu nachází velký počet bezhotovostních půjček, stále se ještě setkáte s těmi hotovostními, i když jsou samozřejmě už v menšině a doba jejich největšího boomu je dávno pryč.

Zbytečně dlouhé čekání určitě odrazuje

Pokud nemusíte na úvěr delší dobu čekat, jste jistě spokojeni. Hotovostní půjčka je ale bohužel poměrně náročná na administrativu. Aby bylo možné ji opravdu dohodnout, musíte se s kurýrem nebankovní společnosti sejít tváří v tvář. Půjčka od soukromé osoby má i řadu dalších náležitostí a je pravdou, že rozhodně bude jednodušší obrátit se na prověřenou společnost působící na trhu už dlouhé roky. Platíte rádi bezhotovostně? Ano, tohle je trend, který je poslední roky neúprosný. A bankovní účet, který umožňuje sjednat půjčku, co vám bude vyplacena bezhotovostně, má také snad už každý, zvláště v dnešní době. Jaké jsou nevýhody, když se řekne hotovostní půjčka?

  • Delší proces. Obecně platí, že si musíte sjednat schůzku. A určitě máte čas spíše večer.
  • Musíte mít u sebe hotovost. Jste zvyklí platit kartou? Potom není hotovostní úvěr pro vás.
  • Úroková sazba může být výše než u bezhotovostní půjčky. A to z mnoha různých důvodů.

Bezhotovostní varianta je rychlejší

Chcete čekat jen minuty? Potom je půjčka v hotovosti zřejmě z vašeho pohledu spíše takovým dinosaurem úvěrového trhu. Půjčka 20 tisíc bude jistě zajímavější, už jen proto, že do patnácti minut od schválení žádosti ji můžete mít na svém bankovním účtu. Transparentně, bez dlouhých prodlev, ověřování a podobně. Nebude lepší jít na celou věc jednoduše? Složitá řešení nemají smysl jen proto, že jste na ně zvyklí – půjčka v hotovosti byla klasikou období přelomu tisíciletí, to ano, ale dnes je doba zkrátka a dobře jiná. Vše platíme kartou, převodem z účtu, papírové peníze už používáme méně a méně…

Krátký formulář a je hotovo

Nezapomeňte, bezhotovostní varianta je mnohem rychlejší, dojednáte ji už za pár okamžiků. Co je nutné uvést do žádosti? Jméno, příjmení, adresu, ale také doklad o příjmech. Vše si ověřit, abyste neudělali zbytečný překlep. A půl je hotovo, jak by řekl klasik! Nezapomeňte, že úvěr je také o zodpovědnosti, berte si proto zásadně takovou půjčku, na níž váš rodinný rozpočet stačí. V opačném případě hrozí potíže, které nikoho určitě nepotěší.

ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST


FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 28 dní.

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem

Tags: online pujcka,

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%