Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
15.03.2018

Půjčujete si poprvé? Na co si dát pozor

Pokud usilujete o svou první půjčku, nabízíme vám pár cenných rad k dobru.

Snad každý si čas od času půjčí peníze. Zatímco někdo je v tomto směru už velmi zkušeným, jiný se zase chystá požádat o mikroúvěr vůbec poprvé. Jak se nenapálit a mít všechno v naprostém pořádku? Na co všechno si dát dobrý pozor, před čím rozhodně nezavírat oči? Když se budete řídit podle našich rad, máte jistotu úspěchu. Ono je vlastně jednoduché si půjčit, ale musíte vše kolem půjčky důkladně prověřovat…


Nováčci jistě rádi využijí první půjčku zdarma


Když jste si dříve ještě u daného poskytovatele nepůjčili ani korunu, máte zajímavou možnost, která se skoro ani nedá odmítnout. Je to samozřejmě první půjčka zdarma, dnes již skutečný evergreen českého nebankovního sektoru. Věc je vlastně jednoduchá, splatíte dlužnou částku do pevně stanoveného data (případně i dříve, to vůbec nebude na škodu), abyste pak nemuseli doplácet úroky. Půjčka tak bude zcela bezplatná, protože uhradíte jen jistinu a nebudete mít starosti s úrokem, natož nějakými skrytými poplatky. Ty jsou dnes už skoro jako dinosauři, prostě je nepotkáte, jde o dávnou minulost!


Co bychom si vlastně měli připravit?

I když je samotné sjednání nebankovní půjčky poměrně jednoduché, přesto bude potřeba splnit pár náležitostí a připravit si i nějaké osobní dokumenty, které posléze oskenujeme. Takže, sečteno a podtrženo, co vlastně bude všechno zapotřebí udělat? Za prvé – splnit následující podmínky…


  • Plnoletost. Aneb sedmnáctiletým ještě půjčit nelze, tehdy si potenciální klient musí počkat na další narozeniny. Osmnáct let je limit pro většinu poskytovatelů půjček, není to tak ale vždy.
  • Účet v bance, který je vedený na jméno žadatele. Vlastní bankovní účet, a to kdekoliv v ČR, případně prokázané dispoziční právo k bankovnímu účtu třetí zletilé osoby.
  • České státní občanství (v některých případech stačí povolení k trvalému pobytu v ČR). Samozřejmě je také nutné, aby žadatel neměl žádné předchozí nesplacené pohledávky.
  • Doklad o příjmu, a to za poslední tři měsíce. Jednoduše si necháte poslat svou bankou elektronický výpis z účtu za toto období a přesměrujete jej poskytovateli nebankovní půjčky.


Samozřejmostí by pak měl být vlastní mobil a email, vše je nutné kvůli komunikaci s klientem. Vyplnit žádost je nanejvýš závazné, výhodou ale je fakt, že je to půjčka online. Co to v praxi znamená? Žádný výlet na druhý konec města, kam budete spěchat, dokud ještě neskončily otevírací hodiny. Vše se vyřídí z pohodlí domova, klidně od šálku s kávou a počítačového stolku.


Půjčka se splácí bankovním převodem – a včas!

Všechny náležitosti půjčky si předem rozmyslete. V první řadě je to otázka, kolik si vlastně hodláte půjčit. Může to být tisícovka do výplaty, pět tisíc korun na nový mobil nebo zaplacení složenek. Účel si obhajte sami před sebou, nikdo se vás na něj později ptát nebude. Poskytovateli mikroúvěru je zcela lhostejné, na co půjčka poslouží. Nakonec, podobná administrativa by vás přeci jen dost zdržela, že? A to nemůže nikdo chtít, navíc musíme přihlédnout i k tomu, že vyptávání rozhodně obtěžuje a mohli byste se zaměřit i jinam.


Když nebudete stíhat, požádejte o odklad splátek

Pokud nebude splátkový kalendář ve vašich silách, rozhodně to ještě není nějaký konec světa. Půjčka ihned se může splácet za jistých okolností ještě o něco déle než v původně stanoveném termínu. Stačí spolupracovat s poskytovatelem a racionálně se dohodnout, máte totiž možnost za rozumný poplatek splátku ještě odložit – a to o týden, ale klidně i o dva, limitem je obvykle v tuzemských podmínkách celý jeden měsíc (respektive čtyři týdny).




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%