Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
11.04.2018

5 tipů, jak vyjít od výplaty k výplatě

V dnešní době není snadné vyjít s nízkým příjmem, dáme vám proto pár rad k dobru.

Nízké příjmy jsou samozřejmě problematické, ale nemusí se stát, že budete žít doslova od výplaty k výplatě a neustále někomu z okolí dlužit. Naučte se ušetřit díky pár jednoduchým zásadám, které vlastně v domácnosti prakticky nepocítíte. Chce to jen důslednost a pečlivé počítání vynaložených prostředků. Nenakupujte bez rozmyslu a naopak – šetřete si – a to doslova každou korunu, co zrovna můžete!


I menší úspory časem narůstají


Rada číslo jedna je jasná. Jíst v restauraci je moc nákladné, vařit si doma je naopak dosti hospodárným řešením. Když si navaříte na pár dnů dopředu, ušetříte klidně i pár stovek navíc, což se určitě promítne i do úspor. Nejvíc můžete ušetřit na jídle, ale samozřejmě také na energiích. Pokud není práce zrovna daleko, projděte se – i dvacetikoruna ušetřená za v podstatě zbytečný lístek na MHD se přeci do rodinného rozpočtu hodí. Pokud je pravidelný příjem příliš nízký, zkuste víkendovou brigádu, minimálně pětisetkoruna se za odpoledne dá vydělat zcela bez problémů. Půjčka do výplaty by měla být spíše až krajním řešením, ale samozřejmě není dobré jí vyloučit dopředu. Někdy může hodně pomoci!


Každá koruna stranou má svůj význam

Stovka za měsíc už dá ročně 1200 korun, takže je pravda, že se počítá doslova každá koruna. Tímto stylem budete mít zásobu, kterou využijete v době, kdy rodinný rozpočet potřebuje naléhavý výdaj, se kterým se nepočítalo dopředu. Nějaká zásoba navíc se přece vždycky hodí, snažte se ušetřit každý měsíc alespoň něco málo…


Propočítávejte výdaje třeba i do budoucna

Často byste měli myslet i na věci budoucí, může se stát prakticky všechno – a to bychom nebyli rádi proroky špatných zpráv. Například může jít o…


  • Větší výdaj na léčení v nemocnici.
  • Náhrada za vysloužilý elektrospotřebič.
  • Nedoplatek za energie nebo mobilní paušál.


Nebojte se myslet dopředu, starý spotřebič je už po běžné lhůtě životnosti a jeho konec může přijít doslova každým dnem. Je proto třeba mít připravenou finanční rezervu, díky které okamžitě koupíte náhradu. Zdraví také máme jen jedno a například prasklý zub a jeho rychlá náhrada nebo jiná nepříjemnost stojí jednoduše peníze. Jindy se zase může porouchat automobil, tak je třeba, abyste byli na nenadálý výdaj adekvátně připraveni.


Pozor na neuvážené nákupy, přicházíte o peníze

Nekupujte věci, co nepotřebujete a nejednejte v tomto směru impulzivně. Když máte peníze navíc, není potřeba nějaká zbytečnost, raději si odkládejte peníze stranou. Půjčka na cokoliv klidně počká, uhraďte nejdřív nejnutnější výdaje a pak pomalu šetřete, aby bylo z čeho utrácet – je to vlastně jednoduché. Zbytečné výdaje přeci nejsou zapotřebí, rozlišujte ty skutečně důležité a podružné. Mnoho lidí neumí vyjít s penězi snad i právě proto, že nakupují často zbytečnosti a věci, které vlastně ani nevyužijí. Neopakujte jejich chybu a řiďte se selským rozumem!


Detailní přehled o rodinné kase neuškodí

Je třeba mít maximálně jasno, znáte svůj finanční příjem, tak byste měli dobře znát i výdajovou položku. Všechno si sepisujte do malého notýsku a uvidíte, že budete mít rázem menší výdaje, o to tu přesně jde! Pravidelné poplatky jako nájemné odečtěte rovnou, rozepište si výdaje na týden dopředu a zkuste vyjít při nákupu potravin s pevně stanovenou částkou. Pokud to nepůjde, trochu se uskromněte a příště to již určitě vyjde! Udělejte si plán na celý měsíc dopředu a postupně jej mírně korigujte. Rozhodně nebude od věci mít ve všem pořádek, a to i právě proto, že pořádek v penězích rovná se i v domácnosti, že?




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%