Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
29.04.2018

Jak ušetřit peníze? 7 tipů, jak ušetřit!

Šetřit se přeci dá různými způsoby, pojďme si tedy dát pár zajímavých rad k dobru!

Rodinný rozpočet rozhodně není nijak bezedný, je proto třeba si hlídat každý výdaj. Ušetřit se dá na mnohém, můžeme se bavit o dodavatelích energií a mobilních tarifech, stejně jako ekonomičtějším nákupu potravin. Životní standard může zůstat zachován a pomocí několika málo opatření ušetříme nemalé finanční prostředky. Ptáte se, jak na to? Vždyť v tom není skrytá žádná velká věda, stačí jen si jen všechno dobře spočítat…


Energie znamenají nemalý výdaj, ušetřit je snadné


Za osvětlení a vytápění bytových jednotek zaplatíme každý měsíc nemalé peníze. Řešení je přitom velmi snadné, svítit úspornými žárovkami není žádný přepych, ale běžný standard každé domácnosti. Ušetříte desítky korun ročně za každou žárovku, pokud jich je v bytě více, poznáte rozdíl na dalším vyúčtování energií. A je navíc pravdou, že cena LED žárovek stále klesá, takže investice se vrátí dříve, než byste vůbec čekali. U vytápění – ať už máte ústřední topení, elektřinu nebo plyn – je třeba hlídat každý stupeň Celsia navíc, v zimních měsících se jinak může platba za energie poměrně hodně prodražit.


Nejezděte všude autem, MHD je levnější

Otázku, jak vyjít od výplaty k výplatě, už nebudete muset řešit, když se podíváte na své výdaje za každodenní dopravu do práce. Nemusíte jezdit autem sami, zvlášť pokud jde o delší cestu. Vezměte kolegy z práce na zadní sedadla, o náklady se podělíte. Můžete také jezdit MHD, případně jít i kus pěšky, kondice bude rázem lepší – a v peněžence zůstane víc drobných. Dobrým řešením může být i částečný home office, tedy vlastně práce z domova, což je dnes hojně využívaná alternativa hlavně u kancelářských profesí.


Jídlo? To si dělejte nejlépe doma

Není důvod stravovat se v restauraci, pokud chcete ušetřit nějaké peníze a mít hmotnou rezervu. Dokonce by to bylo poměrně nehospodárné, protože za standardní oběd dáte většinou přes stokorunu. Taková částka ale může snadno stačit na celodenní stravování, stačí připravovat jídlo v domácích podmínkách a dělat si například svačiny do práce. Stravujte se v podnikové jídelně, kde můžete využít stravenky nebo zajímavé zaměstnanecké slevy. Proč potom chodit do restauračních zařízení, která jsou navíc od kanceláře ještě trochu dál?


Prát prádlo i sprchovat se jde úsporně

Další úspory můžeme hledat snad kdekoliv. Vždyť praní prádla spotřebuje spoustu vody a elektřiny, proč potom nečekat s praním, až když se naplní koš? Díky šetrným pracím programům nemusíme prát na vysokou teplotu, což by stálo zbytečně mnoho energie – a přitom bude hygieně učiněno zadost. Na co dalšího se ještě můžeme zaměřit?


  • Zhasínejte světlo v místnosti, kde nikdo není. Jistě, je to „jen“ pár stovek ročně, ale když si vše propočtete, zálohy za dodávky elektřiny se mohou do budoucna podstatně snižovat.
  • Využívejte úsporné elektrospotřebiče. Lednička a myčka jsou doslova žrouty proudu, pokud si pořídíte šetrnější a moderní alternativu, investice se za pár let vrátí a pak už jen spoříte.
  • Místo plné vany horké vody postačí sprcha, pořádnou hodinovou koupel si dopřejte třeba vždy o víkendu. A když už jsme u vody, proč kupujete k pití balenou? Bohužel je příliš drahá!


Řešením, které podá pomocnou ruku v nouzi, může být půjčka do výplaty. Využijte ji samozřejmě kdykoliv, kdy je to zrovna akutně potřeba – ale promyslete si detaily. Potřebujete jen dva tisíce? Tak není důvod půjčovat si osm tisíc a královsky rozhazovat před termínem výplaty. Nezapomeňte, že půjčka se musí včas splatit, protože jinak hrozí komplikace, které rozhodně nebudou z kategorie, nad níž se dá mávnout rukou.




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%