Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
12.04.2023

Na co se zaměřit při srovnání nebankovních půjček.

Pokud hledáte vhodný krátkodobý úvěr, nerozhodují jen čísla, ale také reputace poskytovatele.

Bez čekání, dlouhých administrativních procesů a osobních schůzek, dnešní doba přeje půjčkám, které budou velmi rychle vyřešeny. Jsou neúčelové, to jednoduše znamená, že není nutné zdůvodňovat, proč si je vlastně sjednáváte. Poskytovatel počítá s tím, že máte dobrý důvod a nechcete zbytečně ztrácet drahocenné minuty nějakým vysvětlováním. A když si takovou půjčku sjednáváte, nač byste se vlastně měli zaměřit? Samozřejmě, neexistuje zde jeden univerzální ukazatel, jenž by rozhodl o tom, zda je nabídka výhodná nebo nevýhodná. Vždy je třeba zvážit více různých faktorů, každá žádost je originál.

Pečlivě si rozmyslete základní parametry

Kolik si chcete půjčit a na jak dlouhou dobu? To je základní otázka, vlastně takový bod číslo jedna, bez kterého nedělejte nic dalšího. Srovnání nebankovních půjček vám napoví o tom, jaké úroky zaplatíte nebo jaké jsou možnosti, pokud jde o konkrétní částku. Zvažte proto, o jaké výdaje půjde ve vašem případě. Je to tisícovka? Osm tisíc korun nebo rovnou dvacetitisícová položka? I podle toho musíte vybírat poskytovatele. Chci půjčit, to je slovní spojení, které si opakuje čas od času snad úplně každý z nás. Co je tedy nutné podstoupit? Jaké osobní údaje si musíme připravit, aby samotné vyplnění žádosti proběhlo během několika málo minut strávených u PC nebo tabletu?

  • Jméno, příjmení nebo adresa. To jsou základní věci, které nesmějí chybět v podobné žádosti.
  • Prokázání úvěruschopnosti. Obvykle zde půjde o výpis z bankovního účtu za poslední čtvrtletí.
  • Ověření bankovního konta. Stačí jen symbolická platba, všechno tedy proběhne velmi rychle.

Jak si vybrat ideálního poskytovatele?

Neexistuje žádný univerzální návod, kterého byste se měli držet. A není také důvod, abyste se svým rozhodnutím nějak spěchali. Vždy se zeptejte, kde poskytovatel sídlí a jakou má za sebou minulost na trhu, důležitější otázky už nenajdete. České sídlo a dobrá pověst, to jsou dva základní body, které si zjistěte jako první. Až poté se řiďte čísly, tedy ukazateli jako úrok, RPSN a lhůta splatnosti. Vše by vám mělo vyhovovat. Prověřené nebankovní půjčky mají také příslušnou licenci ČNB, najdete to obvykle uvedené i na jejich webu. Jde o záruku a jistotu, na kterou se můžete spolehnout. Licenci by totiž zaručeně nezískal ten, kdo má nějaký problém.

Půjčka aneb rozvážnost na prvním místě

Pokud si půjčujete peníze, měli byste mít jasno o všech detailech. Srovnání nebankovních půjček vám pomůže vybrat konkrétního poskytovatele, ale bodem číslo dvě je pak rozhodnutí o částce a také splátkovém kalendáři. Musíte mít jasno o tom, že zvládnete dodržet nastavené podmínky, protože půjčka je hlavně závazkem do budoucna.

ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST


FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 28 dní.

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  •     
  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  •     
  • být svéprávný a starší 18 let
  •     
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  •     
  • mít pravidelný měsíčný příjem
         

Další podobné články

   Zpět

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%