Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
17.04.2018

Neplaťte za půjčku předem

Když poskytovatel půjčky chce vysoký poplatek dopředu, patrně nemáte tu čest s někým solventním.

Když chce někdo za službu peníze již dopředu, měli bychom se zajímat, o jakou firmu se vlastně jedná. V segmentu nebankovních půjček je podobné jednání dokonce velice podezřelé a hraničí s drzým pokusem podvodníka, který vás jen chce obrat o peníze. Buďte proto opatrní a rozhodně nedávejte všanc peníze, když nevíte, s kým máte tu čest. Díky internetu si můžete vše jednoduše ověřit, stačí pouhých pár minut.


Proč platit za něco, co je samozřejmostí?


Není třeba, abyste platili za vzduch. Stejně tak není v dnešní době nutností, abyste dopředu platili za nebankovní úvěr. Výjimkou je snad jen ověřovací poplatek, kterým dáte najevo, že ten či onen účet je opravdu váš. V tomto případě jde ale o jednu jedinou korunu, takže samozřejmě o nic nepřijdete, poplatek je ostatně vratný. Proto také pozor na půjčky od soukromých osob, kde si nemůžete řadu věcí efektivně ověřit. V inzerci v tisku nebo na internetu je často jen telefonní číslo nebo jméno, nevidíte zde IČ a další podrobnosti o poskytovateli, které jinak nebankovní společnosti nebo banky uvádějí na svých webech. Nakonec, není důvod nebýt zcela transparentní a neukázat, že se potenciální klienti nemají čeho bát. S tím ale soukromí poskytovatelé půjček často nekalkulují.


Jak vypadá typická neférová půjčka?

S netransparentní nabídkou se můžete setkat doslova dnes a denně. Jsou to vesměs půjčky od soukromých osob. Jak se konkrétně projevují? A co tvrdí její poskytovatelé? Podobné věci jsou si podobné doslova jako vejce vejci, většinou se zde tvrdí to, že…


  • Poskytovateli nevadí, že nemáte práci. Potvrzení o příjmu je přitom u solventních firem vyžadováno – jen díky němu dáte najevo, že na splácení do budoucna bez problémů máte. 
  • Nebudete vystaveni zbytečným otázkám. Jistě, i nebankovní společnosti dneška mají administrativu na minimu, ale příjem se musí ověřit a základní osobní fakta o žadateli také.
  • Dostanete poměrně vysokou sumu peněz i bez ručitele nebo hmotné zástavy. A nejde jen o nějakých pár tisíc korun, jako u běžného mikroúvěru – ale spíše řádově o celé statisíce.


A samozřejmě, mohli bychom ještě pokračovat, obvykle podobné nabídky najdete třeba v internetových diskuzích jako standardní příspěvek, kde se nemusí za reklamu platit – a poskytovatel je navíc v podstatě anonymní. Jde v drtivé většině případů o soukromou osobu, nikoliv standardního podnikatele s IČ, který má svůj osobní web, natož firmu, která se nebankovními půjčkami přímo zabývá. Nová legislativa sice zpřísňuje podmínky půjček a vychází vstříc spotřebiteli, je ale pravda, že s tímto nešvarem se bude naše společnost potýkat ještě dlouho. Totiž, soukromí poskytovatelé půjček reagují na dlouhodobou poptávku těch, kteří nemají práci nebo žijí na ubytovnách a tak podobně.


Setkáte se tu i s nesmyslnými poplatky

Pro půjčky od soukromých poskytovatelů jsou typické poplatky, které nezní na první pohled moc racionálně. Většinou jsou v řádu tisíců korun, jež musíte uhradit dopředu – abyste se pak dozvěděli, že půjčku z nějakého důvodu nemůžete dostat. Důkladné prověření žadatele, zprostředkování úvěru, ověřovací poplatek, to vše si může vyžádat velké peníze. Vy ale nemáte žádnou povinnost je platit, protože dávat peníze dopředu je hodně riskantní, a to nejen ve světě nebankovních půjček. Mnohem lepší bude klasická nebankovní varianta, se kterou máte peníze hned na účtě. Minimum administrativních formalit, ale především také diskrétnost před širším okolím. Nikdo přeci nemusí vědět, že si sjednáváte půjčku, že? Taková věc by měla zůstat ve vašem bytě, na monitoru počítače.




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%