Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
29.03.2018

Pozor na půjčky od soukromých osob, mohou být nebezpečné

Půjčky od soukromých osob skýtají často velké problémy, bude lepší se jich vyvarovat.

Když si kupujete elektroniku, chcete vědět co nejvíc o jejím výrobci a parametrech, stejně tak si pročtete recenze uživatelů. Než se rozhodnete vstoupit do svazku manželského, chcete znát co nejdetailnější informace o partnerovi. A když jde o půjčku? Klíčové jsou nejen údaje o ní, ale především o tom, kdo ji vlastně poskytuje. Je také pravdou, že u soukromých osob můžete poměrně často narazit.


Online inzerce rozhodně nelze vůbec doporučit


Krátká a strohá informace, že se nabízí půjčka v řádu desítek tisíc a kontaktní telefon. Taková nabídka už je sama dost zavádějící, nevíte totiž v podstatě vůbec nic o poskytovateli. Není jasno o celkových úrocích, které byste měli znát už před případnou osobní schůzkou. Jindy se můžete také setkat s podvodníkem, který jen vyinkasuje pár poplatků a pak záhadně zmizí. Přijdete pak naprosto zbytečně o pár stovek, ale někdy také o pár tisíc – takže pozor na to, kde si vlastně půjčujete! Inzerce v tisku bez jakýchkoliv osobních údajů je bezesporu hodně riskantní…


 Na co bychom si měli dát velký pozor?

Nabídky jednotlivých poskytovatelů z kategorie nesolventních jsou si podobné doslova jako vejce vejci. Texty jsou plné gramatických chyb a jde často jen o holé věty. Poskytovatel velmi často ani neuvádí svoje IČ, je tedy ve vodách tuzemského internetu v podstatě nedohledatelný. Nedodá ani informace o svém sídle (popř. bydlišti), k dobru dá skutečně jen telefon, popřípadě ještě kraj, ve kterém působí. Návrh smlouvy emailem k prostudování dopředu? Vůbec nic podobného nečekejte, přitom prověřené subjekty by tak měly jednat se vší samozřejmostí. Třeba v realitní sféře je to takřka nutností. Nebude přeci jen lepší ověřená společnost?


Inzerce půjček musí mít svou úroveň

Žádné sliby, žádné podepisování směnek. Když se řekne inzerce půjček, musí tu být určitá úroveň, ze které nelze ani v nejmenším slevovat. Jak poznáte poskytovatele, který je férový a bude na něj velmi pravděpodobně spoleh? Existuje pár jednoduchých indicií, například…


  • Sídlo na konkrétní (a samozřejmě reprezentativní) adrese, velmi často na území Prahy.
  • Dobře zpracovaná webová prezentace, kde si snadno dohledáte všechny náležitosti půjčky.
  • Žádné poplatky předem! Pár stovek dopředu nerovná se ani omylem transparentní jednání.
  • Existuje spoustu údajů o historii firmy. Recenze nezávislých osob, kvalitní online kalkulačka.


Takže, sečteno a podtrženo, půjčka bez registru v nebankovním sektoru bude rozhodně lepší variantou než sázka na neznámého člověka, o němž vlastně nevíte skoro ani jeho jméno, že? Když se nenajde firma, která by vám půjčila, má to jistě při současné legislativě jednoznačný důvod. V bance musíte dokázat svou bonitu, v nebankovním sektoru je třeba, abyste měli alespoň nějaké zaměstnání. Půjčku si pravděpodobně nemůžete dovolit a byla by chyba spadnout do osidel soukromých lichvářů nebo lidí, kteří vás donutí podepsat směnku na vysokou částku. Pak snadno přijdete o bydlení nebo podstatnou část majetku, a to v podstatě jediným podpisem.


Půjčit si můžete snadno, jen skrze mobil

V moderní době dohodu o půjčce uskutečníte mimořádně jednoduše. SMS půjčka je dostupná ve dne v noci, každý víkend nebo svátek. Prostě kdykoliv si vzpomenete, navíc administrativa s ní spojená je druhdy otázkou několika málo minut. Proč se potom zatěžovat schůzkou s osobou, kterou neznáte a budete s ní probírat otázky týkající se třeba desítek tisíc korun? Takové jednání přeci nemá nejmenší smysl, existují i jiné – a bezpečnější – stezky života.


ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%