Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
24.04.2018

Ztráta zaměstnání? Jak ji finančně zvládnout

Když dostanete vyhazov z práce, rozhodně vás nečeká nějaké růžové období, a to platí i pro rodinné finance. Naopak, bude třeba si dočasně utáhnout opasek, připravte se na šetření a hledání nového zaměstnání, které může trvat pár dnů, ale klidně i dlouhé týdny. Samozřejmě není všem dnům konec, ale je třeba počítat doslova každou korunu a omezit výdaje jen na ty, které jsou nejnutnější. Poradíme vám, jak na to!


Mějte po ruce nějaké úspory


Bez úspor to dnes prostě nejde, takže pokud žádné aktuálně nemáte, začněte si je vytvářet, takzvaně pro strýčka Příhodu. Provozní náklady domácnosti, ale vůbec jakékoliv výdaje, co nepočkají, by se měly lepit půjčkou až v druhém sledu. Je také nutné si všechno důkladně propočítat, abyste v pořádku vše splatili a neměli zbytečné problémy. Takže co dělat, když dočasně ztratíte příjem?


Rozlišujte mezi krátkodobou a dlouhodobou rezervou

S dlouhodobou finanční rezervou řešíte nutná vydání, která nepočkají ani den, krátkodobá by pak měla pokrýt neočekávaný výpadek v příjmech. Každý měsíc byste si měli odklánět desetinu příjmu do rezervy, abyste si pak vytvořili dostatečný finanční polštář, který přijde vhod v případě i těch nejvážnějších ekonomických problémů. Už během několika měsíců si uděláte zdroj, do nějž můžete sáhnout, když nastanou komplikace. Přijít o práci totiž můžete snadno – a doslova ze dne na den, předvídat podobné věci bohužel opravdu jen tak nelze.


Zhodnoťte, kolik peněz spotřebuje domácnost

Cílem tu samozřejmě není jen najít si novou práci, ale dočasně také, pokud možno, snížit výdaje celé domácnosti na nejnutnější minimum. S penězi prostě musíte umět vyjít, potom vám vydrží v rukou déle. Pokud v těchto případech sáhnete po půjčce, doporučíme vám nebankovní cestu. Bonita klienta je prostě v bance rozhodující, a když nemáte doložitelný pravidelný příjem, dostáváte se už do pásma, kde nejsou bankovní domy ochotné jednat. Nezapomeňte také na výdaje, zvláště ty, které jsou zapotřebí každý měsíc a nedá se o nich nijak diskutovat. Jsou to například…


  • Splátky již sjednaných půjček. Spotřebitelský úvěr na vás nepočká, je to běh na několik let.
  • Nájemné a energie. Složenky za elektřinu nebo plyn a domluvený nájem se totiž platit musí.
  • Potraviny a nápoje. Spíž je potřeba mít neustále zásobenou, pro rodiny je tu vlastně nutnost.
  • Mobilní paušál a internet. Aneb, potřebujete přece být neustále v kontaktu se světem, že?


Půjčka bez doložení příjmu již podle aktuálně platné legislativy není možná, proto pokud hledáte práci poněkud déle, bohužel bude nutné hledat peníze jinou cestou, například žádostí u rodiny. Samozřejmě se také vyplatí trochu prohlédnout i výdajovou položku, najít levnějšího dodavatele energií nebo výhodnější mobilní paušál totiž můžete takřka vždycky. Vlastně, jen si na podobnou akci udělat trochu času a vše promyslet, nic více tu není třeba. Důležitou úlohu může mít v tomto směru i konsolidace půjček.


Pokud nevyjdete do výplaty, je tu řešení

V neposlední řadě, může nastat také situace, při které budete potřebovat vyjít do dalšího termínu výplaty, ať už ho zaměstnavatel odsunul o pár dnů nebo ne. Půjčka do výplaty je řešením, které se neodmítá – je diskrétní a jednoduchá – nikdy vás neprozradí a neokrade zbytečně o čas. Můžete se na ni spolehnout, kdykoliv to jen bude zapotřebí. Vzpomenout si můžete i během víkendu, protože proces schvalování a převod peněz je instantní, nezávisle na tom, kolik je zrovna hodin. Bez čekání, kompromisů a poplatků předem je to přeci výborná záležitost…




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Nejnovější články

Archiv

Kategorie

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%