Vše o financích a online půjčkách | SOScredit.cz
16.06.2018

Rychlá půjčka pro problémové klienty

Získat úvěr, i když máte dluhy? To nebude vždycky možné…

Nálepku takzvaného problémového klienta získá každý snadno, pro banky už stačí jen to, že třeba figurujete v registru dlužníků. Může to být klidně za pozdní splátku účtů za telefon, to však bankovní dům příliš nezajímá. V nebankovním světě je situace benevolentnější, přesto však nepočítejte s tím, že půjčka s exekucí projde. Nejprve je nutné doplatit dluhy a dát celou situaci do pořádku, pak je teprve možné přemýšlet o půjčce.


Registry tu nikdo prověřovat nebude


Je vaší noční můrou fakt, že figurujete v některém z registrů dlužníků a vymazání bude možné až za poměrně dlouhou dobu? Během doby, kdy máte záznam, nedostanete půjčku v bance, pro nebankovní sektor to ale stopka být rozhodně nemusí. Naopak, nebankovní společnosti mají jasnou nabídku – půjčka bez nahlížení do registrů. Nikdo nebude nic prověřovat, alespoň v tomto směru. Nakonec, poskytovatele by dotaz do registru vyšel na několik stokorun, což je zcela zbytečný výdaj. Důležitější bude prokázat se, že máte čím splácet. Potvrzení o příjmech za poslední čtvrtletí proto má vyšší hodnotu než neurčitý údaj o tom, že jste delší dobu v nějakém registru dlužníků (a možná o tom ani nejste plně informováni).


Exekuce je bohužel půjčce na překážku

Pokud jste v současnou dobu zrovna v exekučním řízení, nemáte žádnou reálnou možnost půjčit si peníze oficiální cestou (tedy v bance či nebankovní společnosti). Nakonec, bylo by to přeci hodně nezodpovědné, samozřejmě nejen vůči rodině. Půjčka s exekucí proto nebude možná, ale až doplatíte své závazky, můžete o ní bez problémů začít přemýšlet. Pokud jste v exekuci, nemáte peníze nazbyt a krouží kolem vás exekutor – takže by byla půjčka, kterou budete doslova vytloukat klín klínem, velmi neadekvátním řešením podobné situace.


Všechno se může protáhnout i na měsíce

Každému je jistě zcela jasné, že podobný proces nebude otázkou pár dnů. Kromě pošramocené psychiky jde o měsíce, které budete žít v nejistotě – exekuce tedy rozhodně nebude nic příjemného. Musíte se s exekutorem dohodnout na splátkovém kalendáři, abyste měli trochu volnější ruce, stále ale ještě nebude možné sjednat si nebankovní půjčku.


Jak dosáhnout vymazání z registru?

Pokud už jste jednou v registru dlužníků, rozhodně vás bude zajímat, jak dosáhnout co nejdříve toho, aby vaše jméno konečně zmizelo. Vězte, že samotný výmaz z registru dlužníků je vlastně jednoduchý úřední úkon. Musíte ale doplatit dlužnou částku a o samotný výmaz také oficiálně požádat. Pokud vám správce registru nevyhoví, máte možnost se obrátit na Úřad pro ochranu osobních údajů.


Co je to vlastně bonita klienta?

Když se řekne bonita, původní latinský termín se nám jistě mnohým vybaví. Jde vlastně o skóre, které poukazuje na fakt, jak jste pro potenciálního věřitele důvěryhodný. Bonita klienta poukazuje třeba na fakt, jestli dobře splácíte dluhy nebo máte vyšší příjem, takže žádný dluh pak nebude představovat problém. Stejně tak se v ní může odrážet následující…


  • Žijete sami v garsonce nebo s rodinou v družstevním 3+1?
  • Pracujete jako šéf malé pobočky nebo řadový zaměstnanec?
  • Máte děti nebo jste zatím bezdětní (a tím pádem s lepší bonitou)?
  • Žijete ve městě nebo na venkově? Tíží váš byt nějaký dluh?


A mohli bychom samozřejmě pokračovat, protože výpočet bonity klienta je vlastně hodně složitá mozaika. Do takzvaného scoringu se může promítnout poměrně hodně proměnných, ale je pravdou, že nejčastěji bonitu poměřuje banka, u které jste si zrovna požádali o hypotéku. Podstatně pak samozřejmě může ovlivnit i úrokovou sazbu takové půjčky.




ZDE VYPLŇTE ŽÁDOST

 

FAQ – často kladené otázky k půjčkám:

Jak získat první půjčku zdarma?

Využijte slevový kód „faq“ nebo klikněte na tento odkaz k získání půjčky zdarma.
 

Kolik si mohu půjčit?

Maximální částka, kterou Vám můžeme půjčit je 30 000 Kč se splatností max. 35 dní.
 

Jaké podmínky musím splňovat pro získání půjčky?

  • být občanem ČR nebo mít v ČR povolení k trvalému pobytu
  • být svéprávný a starší 18 let
  • mít vlastní bankovní účet nebo prokázat dispoziční právo k bankovnímu účtu zletilé třetí osoby
  • mít pravidelný měsíčný příjem
     

Jak probíhá registrace a žádost o půjčku nového klienta?

1. vyplnit jednoduchý formulář
2. potvrdit přečtení a odsouhlasit Smlouvu o úvěru
3. během 15 minut Vás budeme informovat, zda jsme Váši půjčku schválili, případně zamítli
 

Jak se dozvím že, půjčka byla schválena?

Během několika minut Vám zašleme odpověď formou SMS zprávy na Vámi uvedené číslo mobilního telefonu o poskytnutí či neposkytnutí půjčky.

Další podobné články

   Zpět

Kolik si chcete půjčit?
1000 Kč
15000 Kč
Na jak dlouho?
7 dní
28 dní
Částka
-
Celkem
Poplatek:
2211 Kč -
Splatnost:
-
RPSN:
-
RÚS:
0%